Spustili jsme pro vás podcast Smrtelník. Sledujte první dva díly

Podcast Smrtelník bude vycházet nepravidelně a můžete jej sledovat zdarma na platformách YouTube, Spotify, Apple Podcasts nebo i prostřednictvím RSS čteček. Provázet vás bude Karolína Sadílková, která působila jako redaktorka MF Dnes a následně pracovala v České televizi. Další mediální zkušenosti nabrala v rámci svého působení v Hospodářské komoře ČR, kde nejprve působila jako tisková mluvčí a poté i jako vedoucí tiskového oddělení. 

První díl podcastu přivítal jako hosta Václava Dejčmara, iniciátora a hlavního donora celého projektu Smrtelník. Václav se nebojí otevírat těžká témata a jeho motivace ohledně financování webu Smrtelník sahá do často přehlížených a upozaďovaných témat souvisejících s otázkami, jak se vztahovat k vlastní konečnosti. Václav sám zastává filozofii kognitivní svobody a věří, že by politici měli konečně sebrat odvahu a co nejdříve v naší zemi zlegalizovat asistované umírání.

V druhém podcastu jsme se vydali více politickým směrem prostřednictvím rozhovoru se senátorkou MUDr. Věrou Procházkovou, která se dlouhodobě snaží prosadit zákon o paliativní péči a možnosti předčasného ukončení života. Její odvaha otevírat citlivé otázky kolem důstojného umírání vám možná přinese nový pohled na to, co je svoboda volby.

Pokud vás zajímají otázky jako dlouhověkost, kvalita života, stárnutí a způsoby zajištění důstojného odchodu ze světa, podcast Smrtelník pro vás bude tím pravým místem. Každá epizoda hodlá nabídnout inspirativní rozhovory s odborníky, filozofy, lékaři, politiky, ale i odpůrci asistovaného umírání. Naším cílem je vyvolat veřejnou diskuzi o tématech, která se často přehlíží.

Nezapomeňte si přihlásit odběr na vaší oblíbené platformě: YouTube, Spotify, Apple Podcasts, RSS

To top